Ždánický les a Politaví 2024

08.06.2024

Řeknu vám byl tu včera mazec, to počasí mě sžíralo jako mor. Navíc od lidí z tohoto regionu, který znám velmi dobře najedu fůru kilometrů bokem. Dnes jsem to měl k prvnímu razítku v Holubicích 20km, pak následovaly Velešovice 23km a Slavkov 27km. Pak ta síť už začala houstnout, ale taky těžknout terén.

Pořád to ještě šlo až se mi pak postavil do cesty krpál z Rašovic do Heršpic… Ten je opravdu výživný, ale držel jsem se. Jen ten pot v očích mi pomalu rozežíral oči. Byla ale i místa, kde jsem musel že sedla. Třeba z Milešovic do Lovčiček po drnech a místy mazlavém povrchu, z Lovčiček na Svatou jsem blbě přehodil a nešlo to. Do Dambořic Ždánickým lesem to byla zase chvíli pohoda, tady jsem se chvili sluníčku schoval. Pak jsem to už chtěl točit k domovu, tak jsem toho měl plné brejle.

No a pak jsem dostal přímo geniální (blbý) nápad uzmout ještě razítko v Uhřicích. Volil jsem sice kratší trasu, samozřejmě tím největším stoupáním, tak jsem si zase musel trochu vypomoct. Zpět do Dambořic jsem už raději volil okliku rovnou silnicí. Tady jsem míjel důchodce na éčku, který jakoby chtěl závodit. Ujel jsem mu a relativně v pohodě vyskákal dvanáctkové stoupání z Dambořic na Velké Hostěrádky, ale do dalšího kopce V. Hostěrádky > Bošovice přišla v půlce krize. Došla mi voda, pot v očích zatraceně pálil a já musel kousek znovu dolů. V tom mě onen důchodce s úsměvem na tváři předjel. Občas dokážu éčka akceptovat, jen kdyby jste se u toho tak blbě nekořenili.

KOMPLETNÍ OBRÁZKOVÁ GALERIE: Ždánický les a Politaví 2024 od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/zdanicky-les-a-politavi-2024

Poslední třetinu už jsem byl zase v sedle, ale třepal jsem se jako sulc. Nejspíš dehydratace. V Bošovicích pod kopcem byla otevřená Trucovna a to mi fakt pomohlo. Na 45minut jsem vyhodil kopyta, dal pivko a nafasoval do flašky vodu s ledem, aby mi vydržela chladná. Poslední razítko bylo v Otnicích a dál už jsem jel z Otnic po nové cyklostezce skoro domů. Z Bošovic se mi už šlapalo dobře, snad že se terén zase narovnal. Pak už jen pivko u nás doma na hřišti a po 104km vycucaný jako citrón misi dokončil.

SHRNUTÍ:

* Sebral jsem tentokrát razítka: Holubice-Velešovice-Slavkov u Brna-Němčany-Hodějice-Křižanovice-Rašovice-Heršpice-Nížkovice-Koběřice-Milešovice-Lovčičky-Dambořice-Uhřice-Bošovice-Otnice. 

To kolečko šlo celkem dobře spojit. Mimo výseč tak byly jen Uhřice.

* V Trucovně v Bošovicích mají celkem dobré ceny za pivko. Staropramen 10° 32Kč, Bernard 11° 35Kč a Zlatý Bažant 12° 35Kč. Na tuto dobu to pořád jde.

* Počasí ráno už bylo 18°C, odpoledne 27°C a po celou dobu zoncna hajcovala jak sviňa.

* Už mi zbývá jen 5 obcí/razítek za mě celkem pohoda, ale kopečky ještě budou.

#honzaporadjede #honzajede #zdanickylesapolitavi

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít