Sedlčansko mi nějak tak přirostlo k ♥️ a i když ho mám téměř celé projeté, pořád je tu co objevovat. Jak já říkám vyzobávat drobky.

KOMPLETNÍ OBRÁZKOVÁ GALERIE: https://www.rajce.net/a17985431

I když kazatelna, on je to vlastně obrovský kámen (vyklan) udržující stabilitu na malé podstavě. Je, ale nádherný a s ním celé okolí, které je „hromadami” kamení, kamennými tarasy či vyklany poseté.

A jak na Husovu kazatelnu? Nejjednodušeji to je po silnici 105 směrem na Hniličkovu Lhotu, kdy se tenhle skvost nachází kousek od silnice. Já však volil trasu pro horské kolo, naplánovanou mapy.cz . Start = Židovna Vysoký Chlumec a pak už děj se vůle Boží. Mapám CZ však slepě nevěřte. Cesty jsou vedeny i kudy to vlastně nejde. Tak se stalo, že jsem skončil u ohradníku s kravičkami, jel loukami, kde mi tráva sahala až po pás, přes pole, kde nebyla žádná cestička k nalezení….. Ony ty mapy spíš do trasy pro bajk zahrnují turistické trasy, kde to na kole prostě nejde 🤔.

Mně se však podařilo a po útrapách jsem dosáhl mety Husova kazatelna a ta námaha stála opravdu za to. Žádný kvapík to ale nebyl, ani to nešlo, ale nevadí s dnešními 20km jsem spokojený. Cestou nazpět, přes Nechvalín, Roviny, Veselíčko je pořád na co koukat. Chaloupky jak malované, kostelíky, kapličky a to hlavní i na okreskách je tu téměř nulový provoz a jízdu na pohodu kdy mi nikdo nefuní na záda můžu 👍

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít