31.07.2023

Tak úplně pravda to není, bylo to vlastně přes tři okresy jen BM jsem raději vynechal. O letošní dovolené tak trochu lítám ode zdi ke zdi. Podyjí, Niederösterreich, Břeclavsko kdy jsem si bohužel díky antibiotikům na přeléčení boreliózy nemohl dát ani sklínku dobrého vína nebo pivko.

OBRÁZKOVÁ GALERIE: Moravský kras s větrnými mlýny od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/moravsky-kras-s-vetrnymi-mlyny

Dnes jsem to otočil na Moravský Kras, trochu těch výškových metrů nemůže nikdy uškodit. Z tohoto hlediska jsou „nejhnusnější” obcí Pozořice, mají to tu furt navrch 🤔 Ale poslední dobou je to šlapání nějak na pohodu, ani se nijak netrápím 👍.

Tak jsem se podle Santíniho veledíla v Křtinách a Jedovnice propracoval až do Rudice. Pak už se jen propadal kolem krásných skalních monolitů odkud jsem si vzal nejspíš trochu energie sebou až do míst kde mizí Jedovnický potok v podzemí. Doufám, že nekecám a je to opravdu Jedovnický potok 🤔. Dokonce jsem až úplně dolů dotáhl i bajka, no a pak zase nahoru. Vyjel jsem k Rudickému mlýnu, bylo *ZAVŘENO*, jen na zahrádce v areálu pár místních chlemtalo pivo.

Udělal jsem tedy pár obrázků a vydal se dál do Ruprechtova. Mají tu krásně udržovaný větrný mlýn s trochu jinou vrtulí a opět zavřeno. Nevadí, alespoň jsem si to kolem mlýna obšlápl i když zábrana byla dole. Přes plotek jsem ale nelezl. Pak to pustil po hlavní, kde jsem z ní za Ruprechtovem uhnul na Račice. A čekal mě zasloužený 6km sešup do Račice. Tady si koupil plechovkového Zubra 12° a Cool nealko, zbaštil Manner oplatky a jel zase dál.

Další štace Rousínov a odsud mě čekal už poslední očistec přes kopec do Slavkova. Odsud už dá se říct osvědčená klasika až domu. Pěkný cyklotrip, počasí tak akorát a nejvíc mě překvapilo těch namotaných 103km.

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít