23.07.2023 2/2

V neděli jsem se probudil do krásného, ale vlahého rána bylo jen 12°C a i vzdor tomu jsem se vyspal opravdu dobře. Místečko Plácek na spaní v Havraníkách byl jako z partesu partesu, záměrně však nebudu prozrazovat kde, ale místní to místo určitě poznají.

OBRÁZKOVÁ GALERIE: Podyjí a Rakousko jinudy od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/podyji-a-rakousko-jinudy

Na mé poměry jsem vylezl ze spacáku celkem pozdě, až v 06:30. Spakoval jsem si pomalu věci a po půl hodině jsem už byl připravený k odjezdu. Sotva jsem šlápl do pedálů potkal jsem v autě strýce s bratrancem, tak jsem se k nim stavil na pokec. Dal si snídani a skoro ve 08:45 jsem se zvedl a zase začal šlapat do pedálů. Tentokrát už definitivně.

Jen jsem nahodil mapy.cz v mobilu a vyrazil NP Podyjí přes Popice a Konice směrem na Znojmo. Po ránu ještě nikde nikdo, tak jsem fotil, v klidu odbočil na Špalkovu vyhlídku rozhlédl se kolem a zase jel dál. Za chvíli se předemnou otevřela vyhlídka na nábřeží Znojma. Ten pohled se prostě neomrzí! Pak prokličkoval historickým středem města až do Kuchařovic. Trasu jsem si zvolil pro bajk, tak jsem pokračoval až do Vitonic klidem lesa.

Pak už jsem vyjel na silnici, ale okresky na Znojemsku jsou v neděli odpoledne téměř prázdné, tak se mi šlapalo celkem dobře. Jen sluníčko začalo trochu víc péct a teplota se dostala až na 31°C. Tekutin jsem měl dost a na kole většinou sním tak maximálně tatranku nebo něco malého.

To už se ale stal na můj vkus profil trati nudným a já šlapal přímo za nosem. Projel jsem Hostěradice, Miroslav, minul po levé straně Bohutice až jsem se prošlapal až do Pravlova. Ještě jsem udělal zastávku v Popovicích, tady si dal oběd a už mi zbývalo jen posledních 11km. Tak jsem se po 82km prošlapal bez újmy zase domů 👍

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít