12.8.2023

V sobotu jsem měl velké plány, ale vyrazil jsem až skoro kolem 10:00hod. a to už bylo vedro k zalknutí. V Ždánickém lese, kde jsem strávil něco málo přes 20km to i přes obtížný profil tratí celkem šlo. Byl jsem prostě většinou schovaný ve stínu lesa.

Sotva jsem vyjel v Lovčicích ven začalo peklo a terén se začal ještě víc zvedat. Krpál z Lovčic jsem ještě vyšlapal, ale v Nechvalíně jsem musel na chvíli k místnímu rybníku do stínu. Pak jsem kopec raději vytlačil. Kolem aleje panovníků a Bukovanského lesa jsem už byl zase na dvou kolech, sjel do Kyjova, kde byly v centru Slovácké slavnosti. Dlouho jsem se tu nemotal a pokračoval dál k rozhledně Súsedská, ta je zajímavá tím, že je postavena ve tvaru triquetry. Což byl především významný keltský a také germánský symbol. Navíc je odsud nádherný výhled, jen to všudypřítomné sluníčko. Připadalo mi to, že jsem jen pil.

OBRÁZKOVÁ GALERIE: Kyjovsko, rozhledna Súsedská, Cimburk.. od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/kyjovskou-a-rozhledna-susedska

Dál jsem chtěl jet na Kroměříž, Salaš, někde zabivakovat a druhý den jet na vlak do Uherského Hradiště a domů. Prostě to nešlo, tak jsem byl nucen trasu přehodnotit. Na řadu zase přišlo šlapání a občas i tlačení. Tak jsem to vzal směrem k Cimburku, který se pořád opravuje. Cestou míjel studánku s čistou chladnou vodou, která mi přišla v poslední chvíli vhod. Osvěžil se a pak už jen sjel dolů a kolem přehrady se dostal do Koryčan. Tady koupil dvě pivka v plechu, jedno ve mě jen zasyčelo a druhé schoval na později. Pak se mi postavil do cesty můj oblíbený kopec že Snovídek do Nesovic a já opět slízal z kola. Z Nesovic už se profil změnil a já jel po dlouhé době zase po placce. Po 100km jsem uvažoval, že dám v Křižanovicích pivo a zůstanu na bivak. Jenže byl tam nějaký frmol, kdy záchranáři oživovali nějakého maníka, tak jsem se rozhodl to dojet až domů.

Napřed jsem se  ještě stavil u nás v hospodě, protože po 128km a nastoupaných 1350m byl vyprahlý jako prase. Tentokrát to bylo úplně na levačku, nohy mi vůbec nešly, většinu cesty jsem se trápil a pralo do mě sluníčko. Vypadá to tak, že tělo si žádá trochu voraz a já mu ho o víkendu asi dopřeju.

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít