Pátek, 25. září 2023

Pomalu mám Vysočinu celou probádanou, ale vždycky se najde nějaké místo, které čeká na objevení. Tentokrát jsem mohl vyrazit až v pátek po práci. V 14:41 jsem se přesunul vlakem z Modřic do Řikonína a 15:40 začal dupat do pedálů.

Tentokrát jsem vynechal silnici projel obcí a pak zmizel v údolí kolem Libochovky, která protéká pod viaduktem Kutiny. Má tak trochu podobnost z viaduktem ze ságy o čarodějnickém učni Harry Potterovi. Pravda, jen je trochu menší, ale má své kouzlo i přesto že se tu stalo velké železniční neštěstí.

Tak jsem se pokochal, nadělal pár obrázků a kopíroval Libochovku a protože byl pátek chalupáři už byli na svých stupíncích. Zase nebyl problém se doptat na cestu. Tak jsem se dostal zpět na cestu hledat Vickovský vodopád, ale chyba lávky, žádný není a nějaká voda z něj cáká jen na jaře. Tak aspoň objevit zříceninu hradu Vickov, zeptal jsem se tedy na cestu jedné z gruntu hodné paní, no moc mi neporadila, značky nebyly cestou žádné. Potkal jsem ale jednoho místňáka a ten už mě navedl správně a já tu hromadu kamení a zbytky zdiva našel za popadanými stromy a bůjnou vegetací. Je škoda, že se nikdo nesnaží to místo zkulturnit. Je tu alespoň nádherný klid. Čas jet dál…

OBRÁZKOVÁ GALERIE:
Z Říkonína po Křižanov od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/z-rikonina-po-krizanov

Zase malé zeptaní na cestu a hurá směr Strážek do toho protivného 18% stoupání, tak jsem se dostal do Moravce se zámkem u silnice, samozřejmě nepřístupným. No co, silnice byly prázdné tak jsem si to mohl náležitě užívat. V 19:00 jsem dosáhl Bobrové, tedy spíš hospody z Četnických humoresek se „stoletým“ Rudou a Gambrinusem 11° za 29Kč. Od Rudy by se měli hospodští učit, s každým trochu splkne a s pivem se otáčí jako za mlada. Tak by to mělo být všude.

Dal jsem trojku a protože se mi nechtělo stavět stan přejel jsem do Mirošovického domečku (zastávka autobusu). Uzavíratelná, široká lavice a nikdo se tu už po 21:00hod. necourá. Tak jsem se uložil k zaslouženému spánku a spalo se mi opravdu dobře.

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít