Sobota, 26. září 2023

Trochu divoké probuzení v „domečku” v Mirošově. Přesně v 06:00hod. začala vyzvánět místní zvonička jako šílená a bylo rázem po spaní. I tak jsem naspal skoro devět hodin. Tak jsem se začal pomalu balit, i když vlastně nebylo skoro co, stačilo smotat karimatku a spacák a dát si něco malého k jídlu. Kousek od zastávky je malá COOPka, v 06:30hod. otevřené i když mají otevírací dobu od 07:00hod., ale prodavačka datlující cosi do mobilu mi nechtěla nic prodat. Tak jsem popojel do Bobrové, stejná firma, ale už měli otevřeno. Tak jsem si koupil půlku malinového Křižanovického koláče, pomerančovou zonku a jednu 13° Barboru na cestu. V klidu se venku najedl a pokračoval v cestě směrem na Radešín, pak Ostrov nad Oslavou a Radostín nad Oslavou.

Cestou fotil, kostelíky, zajímavá vrata, rybníky či rozcestníky. Nádherný vtipný rozcestník mají v Kněževsi na návsi nebo mi učaroval nový rybník na začátku vsi Bory. Krásné odpočívadlo, molo a druhý rybník hned pod ním se upravuje a navíc nikde nikdo.

OBRÁZKOVÁ GALERIE:
Z Říkonína po Křižanov od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/z-rikonina-po-krizanov

Nikam jsem nespěchal a jízdu si opravdu vychutnával. Tak jsem cestou minul jednu farní pouť a pak už dorazil do Křižanova. Obloha se začala kabonit a taky se dost ochladilo. Probloumal jsem Křižanovem, kde opravují místní kostel a mají tu kousek od něj krásnou šatnu. Pak jsem se zeptal na cestu na vlakové nádraží, sice se jedná o stanici Křižanov, ale je o něj vzdálená 3km směrem na Žďár. Koupil lístek, kafe a počkal půl hoďky na vlak do Hustopečí, abych vystoupil v Modřicích a trochu se ještě projel. Tak jsem to vzal přes Blučinu, stavil se na pivo U Xavera a po dnešních 60km byl zase doma.

P.S.: * Musím se přiznat, že jsem celkem čuně, celé dva dny jsem zvládl jen v cyklokraťasech a jednom dresu. Nic jiného jsem nepotřeboval, až na nádraží přes sebe hodil bundu.

* Nějak mám už #Vysocina prošmejděnou křížem krážem a spíš jen vyzobávám drobky. Něco s tím budu muset udělat.

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít