Nabitý den s burčákem a pak ve Šta9.9.2023

Ten den byl opravdu crazy. Začal jsem tím, že jsem stával v 05:20, z domu vyrazil 06:30 a domů dorazil ve 20:30 po tom co jsem měl v nohou 135km. Tentokrát jsem, ale nejel výjimečně sám.

Sraz v 07:00 v Újezdě s Petrem se zpozdil o 30min., ale dobrá věc se podařila a po několika letech jsme opět vyrazili na Putování za burčákem po Modrých Horách 2023. Moc se toho nezměnilo, snad jen cena startovného se dostala na 500Kč, cena burčáku v rozmezí 10-30Kč/dcl, ovšem lidí bylo jako sraček. Nicméně cenu 30Kč decku považuji za nestoudnou. Vzhledem k tomu, že Petr nepije startovné jsme si nekoupili, mapky jsem vytiskl z internetu. Jeli jsme tedy a razítka sbírali pro radost.

OBRÁZKOVÁ GALERIE: Za burčákem 2023 a Duck bar od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/za-burcakem-2023-a-duck-bar

Nicméně jeden vinař se šprajcoval a razítko nám nechtěl dát, nakonec nám dal do mapky lehký sotva viditelný otisk, jako by o něco šlo. Ona je vlastně i negativní reklama reklamou, tak ono vinařství odtajním. Na mapce mělo číslo 13. rovnající se Sklepu u Hošků ve Vrbici. 

Burčák co jsem si koupil bych vyzdvihl tento:

9. Víno Herzánovi, Kobylí 

15. Buchtovín, Vrbice

• a jedno dvoudecko u vinaře v kopci v Kobylí směrem na Vrbici. Který se akce nezúčastnil, ale burčák měl výborný, sklenici jsem dostal vrchovatou a ještě si skvěle pokecal. Za nepamatováka jména se omlouvám.

Okruh se takřka nezměnil. Snad jen, že start a cíl  byl ve Velkých Pavlovicích v ekocentru Trkmanka. Okruh měl obligátních 30km a procházel obcemi V. Pavlovice, Němčičky, Bořetice, Kobylí a Vrbice. Většinou mezi vinicemi, mimo silnice, takže jsme měli cestou čas v klidu pokecat. Je fakt, že se akce zúčastnilo lidí jako sraček, všude fronty a přetlak. Tohle mi nedělalo vůbec dobře a já jen čekal kdy se davy roztrhají a budu v klidu. Tyhle masovky nemám ale vůbec rád a rád v budoucnu tuhle tu akci oželím.

Oproti startovnému mě burčák vyšel asi na třetinu a já tak utratil za zkonzumovaný litr jen 160Kč a mapku s razítky mám taky. Pak jsme se vydali téměř ve 30°C na zpáteční cestu. Jedná zmrzka v Hustopečích, u kóty Knedlík jsem byl úplně vyschlý, tak jsem musel jedno dát, protože mě čekala ještě cesta do Štatlu do Kamenné kolonie. Dojeli jsme ve zdraví na soutok Svratka – Svitava. Tady jsem se s Petrem rozloučil a pokračoval po stezce do kopce, kde na mě čekal Leošek.

Ještě jeden hovor a už jsme seděli v Duck baru u piva. Jako všude pivo za ne zrovna lidové ceny, ale alespoň bylo dobré. Ale co, když je to jednou za čas. Navíc jsem musel trochu polechtat žaludek, protože jsem celý den skoro nejedl. Dal jsem si aspoň nakládaný hermelín s cibulí a česnekem a proč ne líbačku jsem žádnou ani nepředpokládal 🤣.

Duck bar je ale fantastický, stejně jako celá Kamenka, je to takový stát ve státě a i když je téměř ve středu města panuje tu klid a pohoda. Tak jsme si s Leošem pěkné pokecali, uteklo to opravdu rychle a byl čas to zabalit a vydat se k domovu.

Dole jsem ještě jednu mladou cyklistku v růžovém provedl rébusem kolem Svratky. Spolu jsme kecali a jeli až po Olympii a tady se naše cesty rozešly a já šlapal dál po stezce do Měnína. Snad jen ještě jednou jsem měl společnost. To když za Moravskou fekální a (k)anální se mnou kousek běžel vedle kola potkan. Nevydržel ale mé „zdrcující” a úplně odpadl.  Tak jsem se za úplné tmy po 135km prošlapal až domů. Byl to celkem záhul, ale i tak to byl super relax 👍

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít