Počasí nevěstilo nic dobrého a byla velká pravděpodobnost, že zmoknu. I tak jsem vyrazil na cestu do Břeclavi, itinerář z mapy.cz jsem stejně nedodržel a jel po paměti. Občas jsem vjel na starou silnici na Břeclav, ale o to raději jsem z ní zase zmizel. Provoz tu je pořád stejně na hovno ☹️

OBRÁZKOVÁ GALERIE:

Koloběžkou z Měnína na Zámek Břeclav od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/kolobezkou-z-menina-na-zamek-breclav

Nejklidnější úseky byly na Jalovisko a pak až po Velké Němčice. Pak po hlavní až na odbočku do Zaječí. Tady při odbočování vlevo k tanku trochu peprná výměna názorů s jedním trochu vyšinutým psychopatickým řidičem. No jo, silnice nejspíš patří jen autům. Z odbočování doleva začínám už mít pomalu noční můry 🤔. Kolem tanku do Staroviček jsem to zvládl zase bez silnice.

Po vedlejší do Zaječí, Přítluk a Rakvic zase klideček a pořád jsem si udržoval tempo 15km/hod. Tady jsem se zastavil u rybníka pokecal s jedním dědou co tu byl na rybách, nebraly. A pokračoval dál, zase jsem vyjel kousek na hlavní a pak po vedlejší skoro bez provozu z Ladné až do Břeclavi. Na začátku staré Břeclavi odfotil Boží muka, kousek dál se zeptal na cestu a po cyklopruzích se dostal až k zámku. Zámek kontra pivovar bylo skóre 50 : 50. Věž zámku je ještě do konce září otevřená a na její vrchol se dostanete za rovné čtyři pětky. V pokladně byla znuděná řekněme studentka, která bez zájmu pořád cosi tajpovala do mobilu. Ten její přístup ve mě aktivoval text písně Petry Janů a Petra Jandy „Jó to máme mládež“.

Nahoru jsem se, ale dostal a ten výhled byl opravdu suprový. Ona je to vlastně jediná přístupná část Břeclavského zámku, který od nepaměti vlastnili Lichtensteinové. Nadělal jsem nějaké obrázky a přímo pode mnou byl pivovar. Při bližším ohledání byl samozřejmě zavřený, ale jinak tu ceny mají celkem rozumné. Půllitr 12° Kance za 35 kaček, tentokrát jsem ale utřel. Tak jsem si dal na městě alespoň dvojku burčáku, ale spíš to byla taková průhledná sladká šťávička. No a pak se propracoval přes park až na vlakáč. To jsem měl v nohou 55 koloběžkových kilometrů. Koupil lístek do Rajhradu, pivo v plechovce a konečně si dal svačinu.

Přímý vlak je už utopie a tak jsem musel v Šakvicích přesedat. No a pak jsem už z Hustopečáku vystoupil v Rajhradě. A to mě ještě domů čekalo  posledních 10km.

Dnešní misi i přes depresivní podmračené počasí tak považuji za splněnou. MISSION COMPLETED ✅

#honzaporadjede #honzajede #kickbike

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít