Tak trochu jinak psaný report z treku. Vlastně proč ne. Pár míst, která stojí za shlednutí ale před tím ještě vypíchnu. Když jsem projížděl 28.9. provázelo mě sluníčko a pak i celý den. Na to, že jsem vstal už v 03:50hod. byl jsem celkem čilý. Chvíli mi pak trvalo než jsem se správně zorientoval v turistickém značení, obzvlášť když cestou chybělo a já ho hledal. GPS computer jsem po 10km vypnul, když pořád hledal a ztrácel signál. KM si pak nechal měřit chytrými hodinkami ✅. Trasa dle Toulavy má mít až do Týna nad Vltavou asi 56km, ale už v Bechyni mé nohy hlásily 48,30km. Takže celkovou vzdálenost berte s rezervou.

A TEĎ UŽ NA NĚKTERÁ ZAJÍMAVÁ MÍSTA:

PLANÁ = Kostel Sv. Václava, opravené molo.
SEZIMOVO ÚSTÍ = vila Hany a Edvarda Benešových (budete jí mít po levé ruce.
VĚTROVY = Rozhledna Hýlačka + ZOO Tábor (to chce ale čas)
TÁBOR = Prohlédnout vše z itineráře je nemožné. Leda, že by jste měli času habakuk 😀
TÁBOR – BEČICE (LUŹIČANKA) = 3 mlýny a nespočet jezů, most ve směru na Bechyni kousek za Táborem, trochu trosek u Příběnic a krásné přírodní scenérie.
BEČICE (LUŽIČANKA) – Bechyně = Stádlecký řetězový most, Kostel Panny Marie s vyhlídkou v Dobronicích a pak ještě další luxusní vyhlídka. U kostela jsem viděl houby, byla mlha jak sviňa. V Bechyni železniční most přes Lužnici odkud máte město jako na dlani….. a mnoho dalšího.
Komplet či většinu míst stojících za shlédnutí najdete na toulava.cz



OBRÁZKOVÁ GALERIE:


Údolím Lužnice z Plané do Bečice (Lužičanka) od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/udolim-luznice-z-plane-do-becice-luzicanka

Údolím Lužnice z Bečice (Lužičanka) do Bechyně od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/udolim-luznice-z-becice-luzicanka-do-bechyne

• Celkem jsem urazil po svých s krosnou na zádech za 2 dny 48,3km
• 28.9. Planá nad Lužnicí – Tábor a Tábor – Bečice 28,1 km
• 29.9. Bečice – Bechyně 20,1km
• Dal jsem to zabalil a k soutoku Lužnice – Vltava (Týn nad Vltavou) jsem nedorazil, ale prostě trek mě nenadchl. Kolo to není. Beztak jsem tam už asi před 3 roky byl.
• Jinak příroda gut, škopek aby jeden cestou pohledal, celý den v podstatě sám, pomalu jsem trpěl samomluvou… Na úzkostnější povahy může působit hodně depresivně.
• Kemp/hospoda Country Bečice. Pivo dobré, Samson 11° za 35Kč, nakládaný hermelín nic moc, ale měl jsem hlad. ⛺ na „louce“, studená sprcha, hajzlíky chemické typu to nech ležet za 160Kč. Ale budiž jedná se o vodácký kemp.
• Aspoň tady jsem si chvíli pokecal s hospodským a pak přišel chlapík z Bechyně se psem a dali si spolu škopek a poručil zelenou.
• Na druhou stranu mít ⛺ 3 m od Lužnice na posekané louce je fajn adresa. Na kutě jsem šel už v 19:30hod. Hospoda se zavřela, protože jsem tam byl jediný host a byla tma jako v prde..
• Člověk musel s krosnou na zádech kdy si tahal zásobu na den po „chodníčcích“ hodně opatrně. Jeden špatný krok a jste v Lužnici nebo sletíte že srázu dolů.
• 29.9. Mlha se začínala rozpouštět až kolem 11:00hod. Cesta podmáčená, byl jsem mokrý a zasraný jako 🐷
• Dostat se z jižních Čech do Štatlu v rozumném čase je problém i ve všední den. Vyrážel jsem z Bechyně 12:01, přestup v Táboře a pak v Jihlavě. Kóta Štatl dosažena v 18:14hod.
• Os. vlak Tábor – Jihlava jel asi 02:30hod. Vystupoval jsem z něj v Jihlavě pěkně vyklepaný a pomalu hluchý jak rachotil.

#jednadvehonzajde

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít