07.10.2023

Dnes se mi prolínaly okresy Brno-venkov, Břeclavský, Hodonínský a Kyjovský a bylo to moc fajn. Opravdový bike, kdy jsem po „opravdové“ silnici mazal jen na úseku Klobouky – Těšany, to už mě ale honilo počasí. I tak jsem si však musel dát v Kloboukách na benzínce jedno plechovkové. Tak moc jsem byl down a potřeboval jsem doplnit energii.

OBRÁZKOVÁ GALERIE: Skoro zapomenuté vesničky od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/skoro-zapomenute-vesnicky

Čekal jsem, až se probere počasí, to se stalo až kolem 11:00hod. a tak jsem vyrazil po ose Měnín – Dambořice – Násedlovice – Želetice – Nenkovice – Stavěšice – Karlín – Krumvíř – Klobouky a zase dom.

I když to není zrovna trasa pro ořezávátka a já nastoupal na 83km asi 1050m, do toho se přidal protivný celkem silný vítr. Asi po polovině cesty se zatáhlo nebe a ochladilo se. Tak jsem se musel přiobléknout a prakticky z Brumovic čekal co přijde. Nakonec jsem nezmokl, ale od Klobouk jsem to už fakt hrnul.

Ty vesničky jsou fantastické, je tam nádherný klid, cykloturisté se tam zrovna nehrnou, protože je to prakticky furt do kopce. Oficiálně jsem zdolal tři dvanáctková stoupání, ale toho opravdového stoupání bylo mnohem víc. Líbilo se mi to, i když jsem dřel jako Bulhar. Všechna místa, co jsem navštívil tu popisovat nebudu a přidám jen zkrácený seznam, ale zkuste ta místa navštívit a uvidíte, že tu je toho mnohem víc.

TAKŽE TA MÍSTA:

Těšany – Na „Prymulově“ rozcestníku Půlnočního království přibyla žlutá cedulka „Menšíkova alej“, která tak ruší Alej lidí dobré vůle.
Želetice – kaple Panny Marie Lurdské
Násedlovice – Kostel Sv. Martina a Cyrila a Metoděje. Toto sousoší vévodí oltáři kostela, evangelická kaple
Nenkovice – Nenkovická zvonice, rybník Nynek je přímo idylické místo
Stavěšice – kaple Sv. Floriána
Karlín – kaple Sv. Karla Boromejského
Brumovice – kostel Sv. Antonína Paduánského, kaplička…..

Za mě naprostá spokojenost a i když to bylo celkem náročné můžu jen doporučit.

honzaporadjede #mtblifestyle

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít