Vyjel jsem dopoledne za sluníčka, což bylo fajn, ale jen do té doby než jsem se schoval do chládku, protože i tak byl jen pouhý 1°C. Když jsem dojížděl byl už -1°C. Vzal jsem si už na kolo letní boty, lehčí rukavice a při dojezdu to bylo znát.

Na cestu  jsem vyrazil přes Jalovisko, dál na Nikolčice. Tady je pro zajímavost nejprotivnější ulice Divácká, která je pořád do protiného kopce. Výhled a pak ještě víc nekonečný sešup do Kurdějova stojí za to. Zastavil jsem se u místního kostela, ale dával jsem si dobrý pozor, abych za zády neměl místního faráře. Ano, přesně toho, který dětem rozkopával helloweenské dýně s tím, že to je pohanské, no a moje růžky na helmě by ho přece jen mohli nasrat. Na štěstí se neobjevil 👍

Kompletní obrázková galerie: ZA SPÍCÍMI MANDLONĚMI od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/za-spicimi-mandlonemi

Tak zase do kopce, tentokrát to byl finální kopec k rozhledně. Nač si, ale stěžuji, nohy mi jely jak po másle, jako bych cestou ani žádné kopce neměl. SUPER!

Nahoře byl relativní klid, ale lidi se trousili neustále. Sluníčko udělalo své a obrázky spícího sadu se povedly. Letos kvetoucí sad s davy lidí na kopci rád vynechám, přece jen na to S/M moc nejsem. Nazpět jsem se pak spustil přes Hustopeče.

To už pak byl kvapík, jak jinak. Vždyť je to čistá rovinka. Žádná zastávka na pivko, to jsem si dal až doma. I když jedna občerstvovačka se cestou nabízela. Na cyklostezce Blučina – Měnín mi 2km před Měnínem dva kluci a jedna holka nabízeli škopek. Podávali mi ho ve stylu občerstvovacích stanic Tour de France, ale s díky jsem ho odmítl. Přece jen domů už jsem to měl jen kousek.

Účel byl ale splněn, na radu Tondy jsem vypadl na 🚴 vyčistit si hlavu. Na konec z toho bylo pohodových 48km.

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít