18.2.2024

Včera jsem si dal voraz a to samé jsem měl v plánu i dnes, ale…. Však to znáte. Venku bylo sluníčko, tak mě počasí vytáhlo ven a dobře jsem udělal.

Alespoň jsem zvolil lehký profil trati, cestu většinou po cyklostezkách, vedlejších komunikacích či terénu. Tak jsem dorazil do Přibic a celé je projezdil. Vesnici vévodí kostel Sv. Jana Křtitele, který má dlouhou historii. Ta začala už rokem 1222 a to už je zatraceně dávno. Pak je tu ještě kaple Andělka s pramenem z které měli údajně pít zvěrozvěstové Cyril z Metodějem. Ale kdoví co je na tom pravdy. Jedno je jisté, teď je „pumpa“ uzamčená a žádný pramen z ní nevytéká. Myslím, že historie už stačí a teď hurá za řopíky.

OBRÁZKOVÁ GALERIE: Za řopíky od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/za-ropiky

Když nemůžete něco najít je dobré se zeptat místních nebo si zapnout mapy v mobilu, ale ty vám určitě všechno neukáží. Já se zeptal paní co byla na procházce s dcerkou. Řekla mi o třech řopících, já jsem však objevil čtyři, přičemž ke třem se dalo dostat na kole a jeden z nich byl za plotem.

Dá se říct, že všechny bunkry se nachází v blízkosti řeky Jihlavy. Jejich stav řekl bych odpovídá stáří objektu. Teď byla navigace celkem jednoduchá jelikož stromový porost je ještě bez listí. Na delší dobu jsem se zastavil až u toho posledního.

Nikde nikdo, řopík v zátoce řeky Jihlavy, provizorní posezení, kadibouda, zbytky lahví po nějaké ožíračce… Spíš to tu vypadalo podle těch propriet jako normální TO. Krásné místo, ale alespoň ten bordel si po sobě mohli uklidit. Tak jsem zasedl, v klidu snědl perník, vypil trochu coly a vydal se k domovu.

Tak nějak v pohodě jsem najel 53 kilometrů a pár metrů navrch. Skoro 3 hodinový relax na 🚴 byl dnes opravdu SUPER❗

#honzaporadjede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít