24.02.2024

Dnes se mi moc nikam nechtělo, ale i tak jsem jel protočit nohy kolem komína. Venku bylo 8°C, sluníčko moc nehřálo, ale hlavně že nepršelo.  A dobře jsem udělal.

Bylo ohodových 30km tam a zpátky plouživým tempem. Však nebylo kam spěchat a já potřeboval jen trochu zrelaxovat. Cesta jen mimo silnice, ale většinou po asfaltu, protože to je všude podmáčené největší výkon byl do kopce k památníku Bratislavsko-brněnskému památníku. Ten je opravdu výživný pokud nejste „elektrikář“ a musíte se spolehnout jen na sílu v nohou. Zatím to ještě pořád dávám.

OBRÁZKOVÁ GALERIE: Jen Křepice … od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/jen-sitborice

Loni dokončili vyhlídku na vrchu Čertoraj místo té obludné chátrající betonové stavby co na kopci stávala https://1url.cz/@Bratislavsko-brnensky-pamatnik . Teď je tam vyhlídka v podobě „kovové koule“. Prý je v zimním období uzavřena, ale branka byla otevřená a beztak všichni příchozí lezli nahoru tak jsem následoval jejich příkladu (šel bych tam tak jak tak 😀).

Chvíli jsem pobyl, udělal pár obrázků a pak už se spustil po modré do Křepic. Stavil se u Svatého pramene s prý zázračnou vodou a načepoval si do cykloflašky. V areálu je pak ještě křížová cesta, sochy Moravských věrozvěstů Cyrila a Metoděje či socha Ježíše Krista, která stejně jako v Brazilském Riu vítá příchozí s otevřenou náručí. No a pak už jsem šlápl do pedálů a mazal domů. Řekl bych, že to nebyl špatný cyklotrip 🤔✅

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít