Po fotbale jsem valil po vlastní ose na Tišnovsko, kde jsem se toulal po dalších pidivesničkách. Březina, Heroltice, Pejškov, Vohančice, Úsuší či Nelepeč jsou dá se říci prdele světa, ale krásné prdele 👍. Co na tom, že jsem se nadřel jak sviňa. 1100 nastoupaných výškových metrů mluví samo za sebe. Ale nevadí, i tak to bylo fajn.

Nejprve jsem se však po vlastní ose přesunul na stadion Tatranu Bohunice, kde se konalo derby MSFL se Startem Brno. Nádherný fotbal z kterého nebolely oči, kdy domácí vyhráli 3 : 0 . Vždyť domácí už od 8. min. vedli 1 : 0, však už plný bodový zisk potřebovali jako 🐐 drbání. No a po fotbale jsem pokračoval dál. Nejprve jsem si, ale nastavil trasu v mobilu, abych se nechal v pohodě vyvést kolem ZOO že Štatlu.

Povedlo se a já mířil na Tišnovsko toulat se po „prdelích“ Moravy. Projel kolem zavřeného rodinného pivovaru Kvasar, který o víkendu nepremává ☹️ a blížil se k Hradčanům, tady odbočil na Březinu a už jsem byl rázem v jiném světě. Aut pomálu, prostě relax.

Spousta krásných kapliček, přírody, vody… Jo, RELAX se tomu říká a co na tom, že je to tu většinou pořád do kopce. Zastavil jsem se kousek od Pejškova u pramene U Sovy, dal si džbánek čisté pramenité vody, sešel k Pejškovskému potoků a teprve pak pokračoval dále. Nejdříve jsem však v Herolticích přemýšlel jestli budu vůbec pokračovat dál. Spustil se chcanec, zvedl mlžný opar a já se musel uchýlit na chvíli do azylu autobusové zastávky, počkal jsem až to trochu odejde a pokračoval. I pak to však pořád bylo s počasím nahoru a dolů. No co nevadí, věci na převlečení jsem měl na rozdíl od jídla co zůstalo doma v lednici sebou.

Spocený, mokrý jako 🐷 jsem projížděl vesničku za vesničkou a fotil, tak jsem se dostal v 16:40 do Tišnova na vlak, který jel do Židlochovic v 16:59.

Ve vlaku se převlékl do suchého oblečení a pak už jsem mohl být hodinu v klidu, po které mě ještě čekalo 9km ze Židlochovic domů. Příjemně zabitý den, kdy jsem domů dorazil skoro za tmy v 18:30. Celých 81km jsem tak strávil na jedněch škvárových tyčinkách, ale hlaďák mě nepotkal. Snad proto, že jsem hodně pil. Letos to byl první delší výjezd mimo svou osu i když jen jednodenní. Pořád je to ale hodně nepohodlné a je ještě pořád třeba sebou tahat věci na převlečení. Ale i tak to bylo fan, ne, že ne 👍.

#honzaporadjede #honzajede #Tišnovsko #Tisnovsko

OBRÁZKOVÁ GALERIE:

Pidivesničky 3 od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/pidivesnicky-3

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít