29.03.2024

A není to jedno 🤔. Původně jsem chtěl vyjet vlakem až do Letovic a brázdit vrch #vysocina , ale nakonec bylo vše jinak, ráno byla čistá nula, tak jsem počkal co na to počasí. Vyrazil jsem pak po vlastní ose směr Templštýn, kdy jsem už měl na dohled kouřící komíny Dukovan. Na Templštýn jsem se vrátil až po letech, první cesta byla od Hrubšic a pak nahoru po svých. Odsud to prostě jinak nejde.

OBRÁZKOVÁ GALERIE: Templštýn nebo Templštejn? od honzacoporadjede na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/honzacoporadjede/album/templstyn-nebo-templstejn

Tentokrát jsem volil vzdálenější trasu směrem na Jamolice. Odsud se jeden dostane relativně pohodlně až ke zřícenině, ale krásné zřícenině. Vyrazil jsem směrem na Dolní Kounice a venku bylo už 6°C, chtěl jsem však jet jinudy. Před Němčičkami jsem zahnul u pneuservisu na polňačku a vyjel jsem tak až naproti cestě k Antonínovi. Když už jsem byl tady jel jsem po hřebenu i tam. Lidé už nahoru chodili, ta azurová obloha byla fascinující, tak jsem poblomcal kolem udělal pár obrázků a křížovou cestou pokračoval obráceně od 14. zastavení po 1. No, co už 🤔. Pek podél řeky Jihlavy až po Vangl. Na 152 jsem najel až u vlakového nádraží. Potom až po Jamolice silnicí, ale tentokrát zela prázdnotou. Bojoval jsem tak jen s poměrně silným větrem a neustálým stoupáním. V Jamolicích jsem se pro sichr zeptal pána co byl malým hrkačem na cestu, abych se zbytečně nemotal. Tentokrát jsem byl poslán skutečně nejlepší cestou. Bylo tu celkem živo, lidí se pořád trousili. Tentokrát jsem si prohlídku opravdu užil a udělal spoustu hezkých fotek. Dal si na sváču colu a tatranku a pustil to dolů, no spíš sešel. Tohle je totiž ta špatná a prudká cesta plná překážek, ale zadařilo se a já byl zase dole u řeky.

Dole byl krásný klid a volně plynoucí voda je fakt relax. Jen si na chvíli sednout a koukat na hladinu je fajn. Zase focení a pak už šlapání až do Hrubšic, kde jsem si odfotil „trochu” zdevastovaný zámek, cestou je ještě krásné odpočívadlo s trůnem U tři templářů od pana Zahradníka z Vanglu. Stoprocentně si jistý nejsem, ale rukopis tomu nasvědčuje. Poslední zastávkou byl kostel Sv. Petra a Pavla v Řeznovicích. Na původní kamennou rotundu byl později „nalepený” kostel. Ta kombinace vypadá opravdu zajímavě 👍. Pak už jsem jen šlapal.

V kopci z D. Kounic mě pak „dohonil” mobil a já mazal jako o život vrátit se do reality k řešení problémů. Pořád čekám na to, kdy budu pozitivní energii místo rozdávání přijímat. Až na ten závěrečný finiš jsem si to užil. Těch 88km s nastoupanými 1100m bylo opravdu výživných a k tomu všemu s větrem nikoliv v zádech. V logu je však víc než 100km, které se nevím proč den před tím neuložily. Proč? Kdo ví 🤔

#honzaporadjede #honzajede

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít