Stručné shrnutí:

Resumé třídenního cyklotripu 245,15km kdy jsem občas skoro padal na hubu je na to  počasí co jsem mi příroda přichystala celkem gut 👍

* Dva dny na těžko proti silnému větru, který mi nedal ani na chvíli odpočinout.

* Den první 115km, mě dostal skoro na dno, tak že druhý den jsem měl úplně dřevěné nohy.

* Mlel jsem z posledního, tak jsem byl rád, že jsem vůbec urazil od Zruče těch slabých 50km do Číhoště.

* Ten první den byl problém vůbec někde postavit v bezpečně zóně ⛺, aby na mě něco nespadlo či mě to neodneslo.

* V Číhošti jsem už jsem stan nestavěl, ta jejich bus budka je prostě fantastická, stejně jako čisté WC otevřené nonstop, kde se člověk může v klidu i trochu ošplouchnout.

* Hospůdka ve středu země, kde se fakt dobře a za přijatelný peníz vaří a je tu fakt příjemná paní majitelka a hostinská v jedné osobě. Bernard je za 45, což je dědinu dost.

* Taková novinka, poslední doby je pokec u lahváče s místními u stolku před obchodem. Už i pro ně je drahé chodit na pivo do hospody.

* ČD opět (ne)zklamaly cesta tam pro mě skončila ve Vlkově, místo v Křižanově. Je tu výluka a než se boxovat o místo pro kolo v přepravní dodávce, o které v tom chaosu člověk bojuje je lepší a klidnější sjet těch 11km po vlastní ose. Tak se taky stalo.

* Nazpět, kdy už jsem dojížděl do Žďáru v dešti jsem to vzal do Štatlu rychlíkem. Měl jsem garantované místo pro kolo v dodávce. Vezlo se z Křižanova samotinké v Mercedesu a já v busu. Vlakem jel i známý z Měnína, tak bylo aspoň s kým v buse z Křižanova do Štatlu pokecat.

* Ze Štatlu po vlastní ose 🚴 už ne za silného větru, ale pro změnu ve slušném chcanci. Ta 70% předpověď deště jim vyšla a já si užil deště, obzvlášť těch 20km ze Štatlu domů bylo výživných.

* Posledních 40km do Žďáru jsem jel úplně na blind či na optání, ale jak říkám líná huba holé neštěstí. Powerbanky vybité, jeden mobil úplně trop a na druhém tak pár % na obrázky.

* Zase jsem měl štěstí na hodné lidi, ti zlí se mi vyhýbají.

* I přes všechny útrapy a úseků, kdy jsem si sáhl skoro na dno hodnotím akci jako úspěšnou. Už jen proto, že mě vítr ani jednou neshodil sedla či na mě při bivaku v přírodě nespadl 🌲.

P.S.: Později rozepíši trip po dnech, tohleto byla jen svodka předchozích dnů 1.-3.5.’24.

#honzaporadjede #honzajede 

2 komentáře: „Vlkov u Tišnova – Ledeč nad Sázavou – Zruč nad Sázavou – Číhošť – Žďár nad Sázavou – a pak ze Štatlu do Měnína “

  1. Zastávky CSAD, cyklistova spása. Skoda, ze nekde jsou spojene s WC.

    Líbí se 1 osoba

    1. Chce to jet ze Štatlu rychlíkem. Cena je stejná a na převoz kola je rezervovaná dodávka. Navíc už z Brna jedeš autobusem. To stejné nazpět. Jel jsem že ZRA rychlíkem , v Křižanově čekal autobus do Brna a dodávka na kolo, které mělo Mercedes jen pro sebe 👍

      To se mi líbí

Napsat komentář

Trending

Design a site like this with WordPress.com
Začít